Urgente stomatologice (durere, abces) – serviciu disponibil non-stop

Prioritate urgente

In afara programului de functionare al clinicii (pe parcursul noptii, weekend si sarbatori legale), medicul de garda este disponibil on-call si preia urgenta in aproximativ 30 de minute de cand a fost solicitat.

In timpul programului de lucru, bucurandu-ne de intelegererea pacientilor programati, cei cu urgenta au prioritate in fata programarilor.

Tratamentul de urgenta are ca scop eliminarea durerii pana in momentul cand se va executa tratamentul complex si complet, astfel afectiunea nu mai evolueaza.


Tratamente urgente

Care sunt tratamentele care se pot executa in cadrul seviciului de urgenta NON STOP?

Dupa consultatie, interventia este de cele mai multe ori simpla, consta in anestezie si efectuarea unui dranaj endodontic, incizia unui abces, aplicare de pansamente medicamentoase, prescriptie medicala.

In timpul serviciului de urgente stomatologice (in special in afara programului de functionare a clinicii) NU SE REALIZEAZA tratamente de natura EXTRACTIILOR sau tratamente dentare reconstructive (obturatii, coroane, punti, tratamente de estetica dentara etc.).

Noi recomandam pacientilor sa revina la medicul curant al fiecaruia sau la orice medic pentru finalizarea in conditii optime a tratamentului. Este obligatia pacientului sa se programeze pentru continuare tratamentului dentar.

1. Pret urgenta dentara in afara programului de lucru (noaptea, weekend, sarbatori legale): 250 lei

2. Pret urgenta dentara in timpul programului de lucru: 150 lei


Tipuri de durere

Durerea dentara poate avea mai multe forme, cea mai simpla este data de cela mai multe ori de o carie simpla (care nu a ajuns la nerv) si dispare dupa tratamentul dintelui afectat cu o simpla obturatie. Alta cauza ar fi in urma unei retractii gingivale, dintele este sensibil, iar tratamentul este acela de desensibilizare (laser, fluorizari, remineralizari).

Durerea acuta, iradianta pe o anumita zona, pulsatila care cedeaza sau nu la antiinlfamatoare, antialgice uzuale determina de cele mai multe ori pacientul sa ajunga la medicul dentist, si, surprinzator, la cea mai simpla manopera, aceasta se remite.

In cazul in care durerea este mai putin intensa, nu inseamna ce este mai putin grav, de cele mai multe ori pulpa dintelui (nervul) este afectata si, de asemenea si tesuturile adiacente infectia a patruns la nivelul spatiului parodontal ( interiorulul dintelui, varful radacinii, os alveolar…), situatii in care neprezentarea pentru tratament poate duce la migrarea infectiei catre alte zone: complicatii cu abcese, flegmoane si urgenta devine una chirurgicala. Sfatul nostru este sa nu desconsiderati durerea dentara si sa apelati la ajutorul unui medic pentru a afla cauza ei si pentru a interveni.